2017. december 4., hétfő

Tusvonal nyomdázó - vélemény

Sziasztok!

A szemöldöknyomdáról nem is írtam, mert említésre sem méltatom inkább. Bár sok reményt nem fűztem hozzá, azért a maga kb 360 Ft-os árán gondoltam, egy próbát megér. Hát, pont annyit ért meg.

Erről lenne szó:


Viszont találtam hasonló elven működő tusvonal nyomdázót is, ám maikor rátaláltam, akkor kb. 4-5000 Ft-ért láttam. Ennyit nem adtam volna érte, azóta eltelt kb. másfél év, és végre találtam egy olcsó alternatívát, ami bár rendes tus, de így legalább kisebb eséllyel megy mellé szerintem. 500 Ft volt, szóval mondhatni, tizede annak, amennyiért anno nem vettem meg. 

Bár ez nem pont olyan, amit én néztem régebben ilyen:


Amit pedig megvettem, ilyen:

De nézzük is meg közelebbről. A márka Miss Rose, amit én régebbről ismertem eurós boltokból, de már jó ideje nem találkoztam vele. Mondjuk ez csak akkor tűnt fel, amikor már itthon nézegettem, de sebaj.


 a csomagolása részemről rendben van, egészen masszívnak érzem a műanyagot, a kupakok jól bepattannak a helyükre, egyszerű kinézet egyértelmű jelzésekkel, melyik vége melyik.
A tus:
A tus nem az a szokásos vékony/közepes vastagság, hanem jó testes. Én ezeket nem szoktam szeretni, mert mindig túl vastag vonalat húzok vele, ezzel viszont valahogy mégis egészen megbékéltem, mert tudok vékonyabb vonalat húzni is.
 
A nyomda:
Így néz ki tehát maga a "pecsételő", ami ugyanazon az elven működik, mint a tus, egy kemény anyag, amin átjön a tinta, és fog a bőrre. Nagyon kíváncsi voltam, milyen lesz a végeredmény. Ami biztos volt, ugyanaz lesz a legnagyobb kihívás számomra, mint a kézzel rajzolt tusvonalaknál: a szimmetria elérése.

Bal oldalt a nyomda, jobb oldalt a hagyományos tus látható. A nyomdát elsőre jobban rányomtam, mint kellett volna, ezért is látszik balra az a kis vonal, de legalább nyugtázhattam, hogy kellőképpen erős a szín, nem kell nyomkodni a szemem mellett, elég odaérinteni.
Elvileg vízálló, gyakorlatilag micellás vízzel le tudom mosni, de tény, hogy pl. egy kis sírás vagy eső miatt nem lenne pandamaci hatás a szemeim körül. Egyébként nagyon meglepődtem, mert még estére sem kenődött el, teljesen a helyén maradt. Ez jó, abból a szempontból már kevésbé, hogy nagyon gyorsan kell kijavítanom, ha nem egyforma a két szememnél, ne száradjon rá, mert akkor nyomot hagy.
A legelső próba, javítás nélkül:

Elsőre természetesen nem sikerült a két szemem egyformára, de gyakorlással bele lehet jönni egyébként. Bár szerintem első próbálkozáshoz képest, nem lett rossz az eredmény, azért általában még utána szoktam javítani, hogy egyforma legyen.
Összességében véve én teljesen meg vagyok elégedve vele, főként, hogy a kedvenc tusom (Lovely Pin Up trendkiadás) elfogyott és már nem kapni, így most ezt használom helyette. Ha azt nézem, hogy kb 500 Ft, tartós, használni is könnyű, ráadásul még "cicafarkat" is  tudok vele nyomdázni, akkor részemről jó vételnek tekintem. Nagyon remélem, hogy fogok még találni más méretben/más ívvel is, mert akkor azokra is beruháznék. :)
Nektek mi a véleményetek az ilyen nyomdázós sminkszerekről? Használtatok már ilyet, esetleg nagy ívben kerülitek őket?
Köszönöm, hogy elolvastad, további szép napot kívánok!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

2018. 08. 11. Pin Up fotózás

Sziasztok! Tudom, jó ideje nem írtam megint, de amikor elkezdtem ezt a blogot, megfogadtam, hogy nem csinálok belőle "muszáj" dolg...